SAME DAY DELIVERY! - Op werkdagen voor 10:00 besteld, zelfde avond in huis.

 • Achteraf Betalen
 • 24-uurs levering
 • Veilig en betrouwbaar winkelen
Nederlands nl
 • Nederlands nl
 • Deutsch de
 • English en
 • Español es
 • français fr
 • Achteraf Betalen
 • 24-uurs levering
 • Veilig en betrouwbaar winkelen

Ervaring met LittleLamb luiers

door Jeffrey Scholten op May 21, 2020

Ik las op verschillende Facebook groepen en forums over wasbare luiers veel positieve ervaringen met de Little Lamb luiers. Voor mij is het 'wasbaar luieren' een beetje uit de hand gelopen hobby geworden, maar ik had de Little Lamb wasbare luiers nog niet eerder getest. Ik heb een dochter van 3 jaar die erg veel plast en in de nachten gebruiken ik daarom nog wegwerpluiers, omdat ze anders vaak doorlekt. Ik las echter dat veel moeders de Little Lamb bamboe luiers ook voor in de nacht gebruikten en ze hadden bijna nooit last van lekkages. Tijd om ze dus maar eens uit te proberen!

Snel in huis
Ik kreeg het advies om de wasbare luiers van Little Lamb bij Kidzstore.eu te bestellen, omdat de luiers daar altijd in de aanbieding zijn, iedereen erg tevreden is over de goede service en ik ze ook nog eens binnen 24 uur thuis zou hebben. Na een prettig contact via de chat met Kidzstore, heb ik afgesproken dat ik ze mocht uittesten als ik ook mijn ervaringen zou delen met iedereen. Om 16.30 uur heb ik de chat afgesloten en de volgende dag stond er een aardige man van Fietskoeriers op de stoep met en mooi pakketje!

Ze zijn zo lekker zacht!
Het uitpakken van het pakketje was net een feestje. Er zat een persoonlijk kaartje bij en de luiers waren netjes ingepakt. De luiers hebben een handige klittenband aansluiting en zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Ik had een LittleLamb maat 2 en maat 3 bamboe luier besteld, omdat ik twijfelde wat de beste maat zou zijn voor mijn dochter. De wasinstructies van Little Lamb waren in ieder geval duidelijk. De bamboe luiers moet je voor gebruik eerst een paar keer wassen, omdat de luier anders nog niet zoveel kan absorberen. Hoe vaker de wasbare luiers worden gewassen, des te beter ze absorberen. De luiers waren zo lekker zacht, dat ik mijzelf erop betrapte dat ik de hele tijd de luiers zat te 'knuffelen' :D

De eerste test met de Little Lamb bamboe luier
Na twee keer wassen vond ik het wel tijd voor de eerste test. Ja sorry, ik ben erg ongeduldig! Ik heb bij mijn dochter eerst de maat 2 luier geprobeerd en deze past perfect. Er zit een extra inlegger bijgeleverd en een fleece inlegger die je bovenop legt voor een droog gevoel.  De bamboe luiers moet je samen met een bijpassende Little Lamb wrap gebruiken - ook wel een tweedelig systeem genoemd.  Het is iets meer werk dan andere herbruikbare luiers, maar dankzij de klittenband aansluiting had ik de luier en het overbroekje binnen 1 minut goed zitten. Mijn dochter heeft 3 uur rondgelopen en toen vond ik het wel tijd voor een verschoonbeurt. De luier was gelukkig niet doorgelekt. Ik heb begrepen dat je het overbroekje (de wrap) ook kan hergebruiken als ze niet vies zijn. 

Spannend! Gaat de luier het in de nacht volhouden?
Ik gebruik al een tijdje wegwerpluiers voor de nachten, omdat mijn dochter vaak doorlekt bij andere merken wasbare luiers, dus ik vond het wel erg spannend allemaal. Voor de zekerheid had ik een matrasbeschermer op haar bed gelegd. Ik heb voor de nacht de Little Lamb bamboe luier in maat 3 geprobeerd. Deze luier is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 17 kilo en het is een vrij dik pakket, maar dat maakt voor de nachten niks uit. Als ze maar niet doorlekken! Het klittenband systeem is echt ideaal en mijn dochter vind de luier erg prettig zitten. Qua comfort krijgt de luier 5 sterren van haar. "Lekker zacht!" is het enige wat ze de hele avond in bed heeft geroepen tot ze eindelijk in slaap viel.

Om 07.00 uur heb ik mijn dochter uit bed gehaald en ze was gelukkig niet doorgelekt! De LittleLamb bamboe luier was wel erg verzadigd en zwaar geworden, maar de missie was geslaagd. Hoera! Mijn dochter vond de luier nu niet meer zo lekker zacht, maar bah! en nat! :') En dat is natuurlijk ook de bedoeling. Ze moet zich bewust worden van het plassen, zodat ze straks niet meer in de luier plast.

Conclusie
Little Lamb en Kidzstore hebben er een nieuwe sponsor bij! Als ik de Little Lamb bamboe luiers een cijfer mocht geven dan is het zeker wel een 8+

  Voordelen Little Lamb bamboe luier:

  + Betaalbare luier
  + Lekker zacht
  + Ze absorberen erg goed en zijn i.c.m. de bijpassende wrap lekvrij
  + Dankzij het klittenband is de luier makkelijk in maat in te stellen

  Nadelen Little Lamb bamboe luier:

  - Een tweedelig systeem is iets meer werk
  - Je hebt meerdere maten luiers nodig, maar ik heb begrepen dat de meeste ouders alleen maat 2 gebruiken
  - De bamboe luiers zijn iets dikker dan andere luiers

  Jouw winkelmand: 0
  No item added.
  Doorgaan met winkelen