Mijn jongste dochter is 1,5 jaar. Een geweldige leeftijd. Ze ontdekt de wereld zo snel als haar kleine beentjes haar kunnen dragen en bomvol enthousiasme. Elke dag leert ze nieuwe woordjes bij en we genieten volop van haar. Voor veel ouders denk ik erg herkenbaar.

Elke dag wordt het een beetje leuker, maar ook een beetje gevaarlijker. Haar kleine vingertjes zitten met regelmaat aan alles wat niet de bedoeling en eigenlijk is alles wat geen speelgoed is een stuk leuker dan het dure speelgoed wat ze tijdens haar eerste verjaardag, van Sinterklaas en met kerst gekregen heeft. Op 1 ding na…

Ze heeft namelijk een Bubabloon gekregen. Een vriendin van mij kwam met dit ding op de proppen en mijn eerste reactie, toen ik zag dat het met een ballon te maken had, was ‘oh jee’.

Een paar weken geleden waren haar oudere broer en zus namelijk druk aan het overgooien met een paar ballonnen, toen er ééntje vlak voor de neus van mijn jongste knapte. Ze schrok hier zo van dat ze sindsdien bang is voor ballonnen en het liefst weg loopt. Jammer, want ballonnen zijn door hun gewicht natuurlijk super leuk speelgoed.

Maar toen zag ik dat dit niet gewoon een ballon was, maar een soort ballonnenhoes. Zeg maar een kussensloop, maar dan speciaal gemaakt voor een ballon.

Toen ik het doosje open maakte zag ik een vrolijk printje en wat ballonnen. Het zag er niet al te ingewikkeld uit, dat moest mij toch ook lukken?

Ik besloot om één ballon op te blazen en wilde hem toen in de Bubabloon hoes doen.

Oh, dat lukt niet.

Leerpuntje: Eerst de ballon in de hoes, het blaastuitje (hoe noem je zo’n ding?) eruit en blazen maar. Knoopje erin als hij vol is en klaar.

Het gevolg: Een zachte, vrolijke bal/ballon!

Mijn dochter was er helemaal weg van. Zij had niet door dat het een ballon was natuurlijk en met haar kleine armpjes kon ze deze ‘bal’ prima optillen, weggooien en heen en weer rollen. Iets wat op die leeftijd natuurlijk hilarisch is.

De weken daarna heeft ze eigenlijk elke dag wel met haar Bubabloon gespeeld. Ze wilde hem ook heel graag mee naar bed, maar dat leek mij dan een minder goed idee.

Al met al zijn we erg blij met dit cadeau. En die grote speelgoedmerken met hun dure, luidruchtige speelgoed? Die gaan we maar eventjes een tijdje niet sponsoren denk ik ?

Je vind dit wellicht ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *